Κολύμβηση Ιστορία

 

Από της ιδρύσεως του ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. μεταξύ των άλλων αθλημάτων είχε έντονη παρουσία και αξιόλογη δραστηριότητα στην Κολύμβηση. Σημειώνεται ότι ο Πανιώνιος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κ.Ο.Ε και μάλιστα πρωτοστατούσε στην ίδρυσή της. Η δραστηριότητα στην Κολύμβηση χρονολογείται από την έναρξη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στη Νέα Σμύρνη το 1979 επί Προεδρίας Ηλία Μισαηλίδη με  Έφορο τον Θεοδόση Λαζαρίδη.

Από το 1981 ο Πανιώνιος παίρνει μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αθλητές του πέτυχαν μέχρι τώρα 27 Πανελλήνιες επιδόσεις. Αθλητές του αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται με την Εθνική ομάδα με τελευταίο τον Στέφανο Δημητριάδη παίρνοντας μέρος σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαικούς αγώνες και  σε διάφορα μίτιγκ. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι οι: Σαββανίδης, Συμεωνίδης, Μανιουδάκης, Γιαννακόπουλος, Θωμάκος, Κανάκης, Θέος και οι Κ. Σαραντοπούλου, Χ. Ανδρέου, Μ. Καρυστινού, Μ. Μπέκα, Δ. Κωλέτσου, Λ. Φιλιππάτου, Μ. Κανελλοπούλου, Α. Γραμματικοπούλου, Ε. Κορωνιού, Γ. Λύκου.

Στο τμήμα παράλληλα με τις αγωνιστικές και προαγωνιστικές ομάδες λειτουργούν η Σχολή και η Ακαδημία Κολύμβησης που αποτελούν το φυτώριο για ένα καλύτερο αύριο των Αγωνιστικών Ομάδων Κολύμβησης.

Πέρα από τις αγωνιστικές επιδιώξεις και τις επιτυχίες μόνιμη επιδίωξη ήταν, είναι και θα είναι, η δημιουργία ήθους και χαρακτήρα στα χίλα και πλέον παιδιά που αθλούνται στο τμήμα Κολύμβησης Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. δεν παρέχει μόνον άθληση, παρέχει και διέξοδο σε χιλιάδες νέους της Νέας Σμύρνης όπως και των γύρω περιοχών.

Pizza Fan
avance
Pizza Fan
logo venetis
rantch
kraft
trans
mirodies
Tzenana